سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستی [خدا] برتر از ترس [از خدا [است . [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :5
بازدید دیروز :4
کل بازدید :140030
تعداد کل یاداشته ها : 141
103/9/10
3:58 ع

فرزندان خود را محترم بشمارید:

* بگذارید هر کدام از فرزندان شما خودش باشد. لذا از مقایسه با سایر فرزندان و دانش‌آموزان سخت پرهیز کنید.

* با در نظر گرفتن فرزندتان به عنوان یک انسان روش مثبتی را در یادگیری یا تغییر رفتار او اتخاذ نمایید.* کمک کنید تا از طریق تایید و تصویب شما، او برای خود حرمت و احترام کسب نماید و مرحله به مرحله آن را تقویت نمایید.

* روزانه به هر فرزند خود به طرز انفرادی توجه و رسیدگی کنید. * همکاری مدرسه و معلم راهنما را نسبت به فرزندتان جلب نمایید.

فرزند خود را در مسیر موفقیت قرار دهید:

* توجه داشته باشید که موفقیت و شکست برای کودکان می‌تواند مانند نردبانی باشد که وقتی شروع می‌شود تا آخرین پله ادامه پیدا می‌کند

* موفقیت در یک زمینه، توفیق در زمینه‌های دیگر را به دنبال دارد. فرزندتان را کمک کنید که این را بداند و برای موفقیت تلاش کند.

* حتی المقدور سعی کنید، کودک شما از آغاز در نردبان موفقیت گام بردارد. در صورتیکه احساس ضعف در مورد درس یا دروسی از فرزندتان مشاهده نمودید با تماس‌های مستمر با مسئولین آموزشی مدرسه و نظارت مثبت بر عملکرد فرزندتان زمینه ی موفقیت را فراهم نمایید.

*فرزندتان را کمک کنید تا مدرسه ی خود را به یک محیط شادی تبدیل کند.

* توجه داشته باشید که اثر دوستان فرزند شما در موفقیت‌های آموزشی کاملاً محسوس است پس ضمن هماهنگی با معلم راهنمای کلاس در این خصوص از دانش‌آموزان موفق کمک گرفته شود. * موفقیت یک رویای دور نبوده و می‌توان به آن دست یافت.


کمک کنید تا فرزندتان به مسیر موفقیت برگردد:

* بزرگ‌ترین عامل موفقیت تحصیلی فرزند شما کیفیت مناسب انجام تکالیف روزانه می‌باشد.در این مورد توجه،نظارت و ایجاد انگیزه شما در فرزندتان بسیار موثراست.پس سعی کنید فرزند شما به این کار عادت کند.

*مواظب عواملی که مانع یادگیری هستند باشید.

* وقتی مشکل بسیار پیچیده و فنی باشد، از افراد متخصص کمک بخواهید.

*در صورتیکه بنا به ضرورت از معلم خصوصی استفاده می‌شود، معلم خصوصی باید ضمن تقویت روحیه شیوه‌های مناسب وکاربردی را همراه باآموزش به کار گیرد.

تمرکز حواس :

* کمک کنید تا کودکان شما برای هر کاری که انجام می‌دهند، تمرکز حواس داشته باشند.* به دانش‌آموزان کلاس‌های ابتدایی کمک کنید تا برای کارهای در دست اجرای خود تمرکز حواس داشته باشند.

* دانش‌آموزان دوره راهنمایی و دبیرستان را تشویق کنید تا آگاهانه نسبت به بهبود روش مطالعه و یادگیری خود اقدام نمایند

ترس از شکست را کاهش دهید

* فقدان هماهنگی عضلانی در دانش‌آموزان دوره دبستان و حتی راهنمایی می‌تواند سبب ایجاد ترس از شکست در نوشتن، بازی و سایر مطالب باشد.

* والدین باید فرصت‌هایی برای کودک فراهم آورند که بدون دست پاچگی و ترس، شکست را به تجربه بگذارند.

* وقتی به کودک مسئوولیت خیلی زیادی می‌دهید نگرانی او گسترش پیدا می‌کند. اگر مسئولیت بسیار اندک باشد کودک وابسته و تابع بار می‌آید. بین این دو راه یک محوطه وسیع و پهناور وجود دارد که کودکان در آن شاد و موفق و آرام می‌باشند. و این همان روابطی است که والدین باید برای دست‌یابی به آن کوشش کنند

* اعمال پیش‌بینی شده می‌تواند ترس مزمن از درس جواب دادن را بر طرف کند.*داشتن نقشه و طرح برای کارها و رفع اشکال به موقع و جبران گذشته‌ها جایی برای احساس ترس باقی نمی‌گذارد.

*نقش والدین در عدم ایجاد اضطراب در کودکان و احساس ایمنی بخشیدن بسیار مهم است. به این نقش عملاً توجه کنید.


  
  
نکاتی در مورد امتحان

›› حتماً برای مطالعه خود برنامه ریزی کرده و آنرا مکتوب کنید. برنامه را جایی در معرض دید خود قرار دهید.
›› مقدار مطالعه را متناسب و معقول انتخاب کنید. مطالعه فشرده و همراه با اضطراب تمرکز را کاهش می دهد.
›› خود را نسبت به محیط مطالعه شرطی کنید. موانع دیداری که باعث حواس پرتی می شود را از محیط مطالعه دور کنید.
›› هیچگاه داخل رختخواب به مطالعه دروس خود نپردازید.
›› یادداشت های کوتاه به همراه داشته باشید تا در اوقات مرده ای مانند انتظار صف اتوبوس بتوانید از آنها استفاده کنید.
›› خود را جای استاد قرار داده و از مطالبی که مطالعه می کنید، سوال طرح کنید.
›› در هر بار مطالعه از مطالب آسان شروع کرده و به مطالب مشکل تر برسید.
›› از شیوه یادگیری گروهی ( پرسش و پاسخ یا توضیح دادن برای همدیگر ) استفاده کنید.
نکاتی برای افزایش تمرکز:
›› قبل از شروع مطالعه چند نفس عمیق بکشید.
›› مطالعه را با مرور اجمالی سرفصل ها و طرح سوال شروع کنید.
›› یادداشت برداری هنگام مطالعه به افزایش تمرکز کمک می کند.
›› از تکنیک تار عنکبوت استفاده کنید؛ یعنی مثل عنکبوت که فقط به ارتعاشات تارهای خود حساس است و به هر ارتعاشی واکنش نشان نمی دهد، عمداً به عوامل مخل بیرونی بی توجهی کنید.
›› بعد از هر 1:30 تا 2 ساعت مطالعه حتماً 15 دقیقه به خودتان استراحت بدهید.
›› به اندازه کافی بخوابید. کم خوابی باعث آسیب رسیدن به حافظه کوتاه مدت و قدرت تمرکز می شود.
›› حتماً صبحانه بخورید. تحقیقات نشان داده که کارکرد فعال مغز و ایجاد تمرکز بستگی زیادی به صرف صبحانه دارد.
›› هنگام عدم تمرکز چند لحظه چشمانتان را ببندید. چند نفس عمیق بکشید و موفقیت های آینده را تجسم کرده و سپس ادامه دهید.
›› استفاده از چراغ مطالعه تمرکزتان را افزایش می دهد.
نکاتی برای کاهش اضطراب:
›› نسبت به امتحانات دید مثبت داشته باشید و با چهره ای گشاده و مطمئن درس بخوانید.
›› از حرکات کششی و ورزشی در فواصل بین مطالعه خود بهره بگیرید. داشتن برنامه ورزشی منظم حتی یک پیاده روی کوتاه مدت به کاهش اضطراب کمک می کند.
›› شام مختصر و سبک بخورید.
›› از یادآوری موفقیت های گذشته خود انرژی مثبت بگیرید.
›› انتظارات خود را متناسب با سطح توانتان تنطیم کنید. داشتن انتظارات غیر واقع بینانه از خود سبب ایجاد اضطراب میشود.
›› قبل از خواب دوش آب ولرم بگیرید.
›› اگر در حین مطالعه یا امتحان دچار اضطراب یا وقفه فکری شدید، چشم هایتان را ببندید؛ چند نفس آرام و عمیق بکشید و در ذهنتان تکرار کنید: "من از عهده امتحانات برمی آیم." و سپس ادامه دهید.
›› اگر در یکی از امتحانات موفق نبودید، ذهنتان را با آن درگیر نکنید. استراحتی 2 تا 3 ساعته برای خود در نظر بگیرید و سپس مطالعه امتحان بعدی را شروع کنید. از علل عدم موفقیت خود در آن امتحان برای امتحانات بعدی استفاده مفید کنید.
›› بعد از موفقیت در هر امتحان به خودتان پاداش بدهید.


  
  

ارتباطات در فراگیری و تدریس درس ها که این امر باعث کاهش زمان طراحی و جذابیت کار و لذت از یاد گیری و ارتقای سطح آموزشی میشود . در کلاس هوشمند دانش آموز پژوهشگر و علاقمند به جستجوی دانش می شود و به جای اینکه به انبار اطلاعات تبدیل شود یاد می گیرد چگونه اطلاعات را بدست آورد و از اطلاعات بدست آمده چگونه استفاده کند و همچنین چگونه اطلاعات بدست آمده را با هم ترکیب کند و چگونه آن را نقد و بررسی نماید .

افزایش نشاط در کلاس : کلاس های سنتی خصوصا برای دانش آموزان تنوع طلب امروزی ملال آور بود و لذا کند و کاو در اینترنت و استفاده از رایانه و امکانات جانبی جوشش و نشاط را به کلاس می آورد .

صرفه جوئی در وقت و انرژی : در روش سنتی معمولا معلمان با آموزش یکنواخت و تکراری خود با استفاده از روش سخنرانی انرژی فراونی را صرف می کنند که مداومت آن ملال آور است اما در روش کلاسداری هوشمند معلمان تنها حکم راهنما را در مسیر فراگیری دانش آموزان دارند و با ارائه راه کارهای پژوهشی و تحقیقاتی و معرفی منابع و ماخذ دانش آموزان را هدایت و راهنمائی می نمایند. هزاره سوم هیچ شغلی و فعالیت اقتصادی فرهنگی و اجتماعی نیست که بدون نیاز به تسلط بر مهارت های رایانه ای قابل دسترسی باشد لذا در مدرسه هوشمند دانش آموز برای ورود به چنین فضایی آماده میشود .

افزایش خلاقیت دانش آموز : یکی از عوامل پیشرفت علمی اقتصادی و فرهنگی در دنیای رقابتی امروز داشتن خلاقیت است که میتواند به تولید علم بیانجامد. در مدرسه هوشمند دانش آموز ناگزیر به جست و جوی علمی است و برای ارائه مطالب علمی در کلاس از امکانات متنوع رایانه ای استفاده می نماید و همین امر میتواند موجب افزایش خلاقیت دانش آموز گردد . در مدرسه هوشمند دانش آموز وارد آزمایشگاه مجازی میشود که کوچکترین خطری برای او وجود ندارد و با فراق بال میتواند آزمایشهای مختلف را بر اساس آموخته های خود انجام دهد و نتایج جالب آن را مشاهده نماید . در مدارس هوشمند این امکان هست که از طریق اینترنت و اینترانت با سایر مدارس دیگر در تماس و تبادل تجربیات میشود. ما نباید بخود اجازه دهیم که از قافله حرکت جهانی عقب بمانیم که باید نقش تعیین کننده هم داشته باشیم و لذا باید بخود بیائیم و از امکانات روز بهترین و بیشترین استفاده را ببریم . این مقدمه ای بود بر هوشمند سازی مدرسه اما مهم این است که ما چگونه خود را برای اجرای این مهم آماده سازیم .

امکانات رایانه متصل به اینترنت و همیشه بروز بودن و آمادگی دریافت پیام ها و اطلاعات از منابع مختلف: علاقه وافر به آموزش و وقت صرف کردن در این زمینه بهره گیری از امکانات موجود که عبارتند از : سیستم رایانه - نرم افزار -سایت اینترنت -منابع و ماخذ معرفی شده جهت تحقیق بیشتر - کتاب درسی - کتاب کمک درسی مبتکران - دبیران خوب ملاحظه میکنید که معلم و دبیر در آخرین مرحله از جریان فراگیری قرار دارد . یعنی پس از 6 مرحله از فراگیری یک مطلب آموخته های خود را با ازمون ها و پرسشهای دبیران خود رامحک میزنید ودرصورت نیاز به رفع اشکال می پردازید آنچه که از همه مهمتر است اینکه در این سیستم آموزشی دانش آموز باید تلاش خود را بنماید و از امکانات موجود استفاده بهینه را ببرد . در این روش آموزش می طلبد در کنار6ساعت آموزش در مدرسه لا اقل 3 ساعت هم در منزل با استفاده از نرم افزار ها و منابع و ماخذ مسیر فراگیری روزانه را دنبال کند و آموخته های خود را تکمیل نماید